Kortreist «Ut i det blå tur» Kortreist «Ut i det blå tur»

  05.06.2019 Kl.11:54
Tirsdag 4. juni var 29 damer fra Skedsmo Husflidslag på kortreist blåtur. Vi besøkte først Olavsbautaen og Skedsmo kirke og fikk en interessant omvisning krydret med masse informasjon om bautaen, kirken og inventaret av sokneprest Bjørn-David Haraldsen. 
Kirken ble bygget omkring år 1180/1200 og er viet til Olav den hellige.

Det er rart med det som er så nært, det kjenner vi ofte ikke så godt til. Les mer om Skedsmo kirke Her vil du finne informasjon om mye av det som er avbildet

Deretter tok den entusiastiske lederen av Skedsmo Historielag, Vidar Larsen, over stafettpinnen. Gjennom en spasertur rundt på Skedsmovollen fikk vi høre mer om bakgrunnen for Olavsbautaen utenfor kirken, om prestegården og gjestegiveriet og ikke minst den spennende historien om kvinnen som ble drept av en omstreifer som hun ga husly. Mannen ble fanget i Kristiania dagen etter og var den 3. siste som ble halshugget i Norge. Dette skjedde på Skedsmovollen. Da skulle det ha vært flere tusen mennesker til stede for å bivåne det hele. 

Deretter gikk turen videre oppover Skedsmovollen hvor vi bl.a. så på gamle gravhauger og fikk høre om gamle bosettinger. Kvelden ble avsluttet med kaffe, deilige kaker, is og prat på Tingvold.

Bilder fra turen kan du se her